Een ratje uit de opvang halen

Het plaatsen van opvangertjes doen we heel zorgvuldig, het invullen van een reserveringsformulier is  dan ook verplicht. Na het invullen wordt de reservering besproken. Mocht het tot een afspraak komen dan dienen de al aanwezige ratjes van de reserveerder meegenomen te worden, zodat gelijk bij de opvang gekeken kan worden of er een klik is tussen de ratjes.

Als je een rat hebt “uitgekozen” dan kun je die meenemen tegen betaling van € 15,00. De gecastreerde heren gaan weg tegen betaling van € 25,00. Gecastreerde dames gaan weg tegen betaling van de helft van de operatiekosten. Die kosten zijn duurder dan de castratiekosten bij mannen, maar het voordeel is wel dat de dames veel minder gevoelig zijn voor tumoren en je minder snel tegen operatiekosten aanloopt.

De ratten dienen persoonlijk opgehaald te worden bij de opvang waar ze verblijven tegen ondertekening van een herplaatsingsovereenkomst.

 

Een ratje naar de opvang brengen

Als je een ratje, om welke reden dan ook, naar de opvang wilt brengen en er afstand van wilt doen, dan kan dat tegen betaling van € 10,00 afstandskosten per rat en/of na overleg met de opvang incl./tegen inlevering van de kooi en accessoires. Tenslotte heeft u er dan niets meer aan en de opvang kan het goed gebruiken. Bij grotere groepen of een nestje wordt er een afspraak gemaakt over de afstandskosten, deze kunnen dan eventueel lager zijn dan bij een klein groepje ratten. Dit is om de drempel voor de keuze om naar een opvang te gaan lager te maken. Is bij afstand al bekend dat er medische kosten gemaakt moeten worden (zoals een tumoroperatie of castratie) dan zal hiervoor een extra bijdrage gedaan moeten worden.

 

Betaling

Betaling geschied contant bij het halen/brengen van de ratjes.Ook kunt u ervoor kiezen het geld over te maken, het geld dient dan wel op de SOK rekening te staan voor het afhalen of brengen van de opvanger(s). Het bedrag kan dan worden overgemaakt naar: D. Grondman te Huizen, IBAN: NL78SNSB0957114729.